Ugostiteljska ponuda na Brijunima od početka 19. stoljeća pa sve do današnjih dana plijeni pažnju. Bogata trpeza i kvalitetna posluga te opuštenost i sklad uz dozu mistike, karakteristike su onoga što ćete dobiti odlučite li odsjesti i objedovati u nekom od brijunskih ugostiteljskih objekata.
Utemeljitelj procvata Brijunskoga otočja i turizma na njemu je Paul Kupelwieser. U hotelima su odsjedali pripadnici europskoga jet-seta gosteći se u raskoši restorana i velebnih terasa smještenih uz samu morsku obalu, uživajući u gastronomskom umijeću ponajboljih kulinarskih majstora svoga vremena.
Jela s bogatom prošlošću
Danas, na početku novoga tisućljeća, ugostiteljska ponuda na Brijunima teži novim trendovima uživanja u iću i piću, a prostori u kojima se pripremaju i poslužuju jela poveznica su s bogatom prošlošću. Iako su se kulinarska umijeća te kultura hrane i pića mijenjali kroz povijest, i danas u odabranim prilikama ponekim jelom pripremljenim prema recepturi bogate brijunske povijesti probudimo maštu posjetitelja.
Najrenomiraniji restoran
Restoran Galija naš je najrenomiraniji restoran sa 70 sjedećih mjesta u sali i 70 na terasi. Smješten je u neposrednoj blizini centralnoga gata. Svratite li u Galiju pruža vam se mogućnost uživanja u kreativnoj kuhinji mediteranskoga tipa s kvalitetnim izborom ribljih i mesnih jela te flambiranih slastica.
Nagradite sebe i svoje nepce mediteranskim delicijama i prepustite se okusima naše kuhinje.
RADNO VRIJEME: https://www.np-brijuni.hr/hr/p...