Novosti

13.4.2023.

Kulinarske radionice kao promocija strukovnih zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu

Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula kao nositelj projekta KLIK Pula – Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma i HGK – Županijska komora Pula kao partner na projektu organiziraju Histria – kulinarske radionice za promociju strukovnih zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu koje će se održati u četvrtak i petak (20. i 21. travnja 2023.) u zgradi pulske gradske tržnice, I. kat (Narodni trg 9, Pula).

Kroz ukupno šest radionica, svoje vještine predstavit će vrhunski enogastro stručnjaci: glavni kuhar NP Brijuni Damjan Bistričić, Dragica Lukin, Marko Ristić i Ivan Dušić. Riječ je o radionicama na kojima će vrhunski mentori učenike upoznati s namirnicama, educirati o načinima i tehnikama pripremanja jela i pića te posluživanju jela i pića koje će biti prezentirano svim promatračima i znatiželjnicima u središtu Pule. Na radionicama će prisustvovati učenici Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula. Učenici će pod vodstvom stručnog osoblja demonstrirati kuhanje, izradu slastica, pripremu koktela i posluživanje vina.

Svrha Centra za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma - KLIK Pula jest povećanje konkurentnosti hrvatskog turizma kroz unaprjeđenje obrazovne infrastrukture i provedbu programa obrazovanja, usavršavanja i osposobljavanja ljudskih potencijala izvrsne kvalitete sukladno potrebama visoko kvalitetnih smještajnih i uslužnih kapaciteta

Više informacija i program možete pronaći OVDJE.

(Foto: Branko Čeak)